Menu Close

​Smokvice u posjeti šumi Petrovačka Dubrava

Djeca iz PO Petrovci, skupine Smokvice, posjetila su šumu Petrovačka Dubrava koja se nalazi na izlazu iz njihovog sela. Tijekom šetnje do šume, ali i na ulazu u šumu, djeca su rado istraživala i putem sakupljala jesenske plodove i lišće. Putem su naišli na orahe, lješnjake, češere, šipak, čičak, grožđe, divlje maline, koprive pa čak i na zanimljive gljive i raznobojno jesensko lišće. 

Navedenim aktivnostima prethodila je tema jesenskih plodova koju su odgojiteljice dolaskom jeseni obrađivale s djecom, a upravo je dječji interes potaknuo i odlazak u obližnju šumu i sakupljanje jesenskih plodova pri čemu su djeca imala mogućnosti doživljaja ljepote i raznolikosti šume u jesen. Po povratku u vrtić, djeca su s odgojiteljicama prigodno razgovarala o doživljajima iz jesenske šetnje i sakupljenim jesenskim plodovima. 

Ovim kratkim izletom istaknuli bismo važnost šetnji i dječjeg boravka na svježem zraku pri čemu djeca jačaju društvene vještine, razvijaju razumijevanje za prirodu i okoliš te postaju fizički spretnija.

Na priloženim fotografijama možete vidjeti što su djeca radila i kako su se zabavila.

Povezane vijesti